۱۵:۴۴ ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

بانک مرکزی بر محدوده معامله ارز در بازار توافقی نظارت کند

عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین ضمن تشریح مزیت‌های بازار ارز توافقی، بهبود روند بازگشت ارز حاصل از صادرات فعالان اقتصادی را به عنوان یکی از ویژگی‌های این بازار معرفی کرد.
بانک مرکزی بر محدوده معامله ارز در بازار توافقی نظارت کند
کد خبر:۴۴۰۲

سعید اشتیاقی، عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر با اشاره به مزیت‌های بازار ارز توافقی اظهار کرد: در حال حاضر پایین بودن نرخ ارز نیما به دغدغه‌ای مهم برای صادرکنندگان تبدیل شده است، زیرا بخشی از فرایند صادراتی آنها با استفاده از ارزی با نرخ آزاد انجام می‌شود؛ لذا بهتر است که ارز حاصل از صادرات فعالان اقتصادی بر اساس نرخی خریداری و عرضه شود که نزدیک به بازار آزاد باشد.

این عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین افزود: بازار ارز توافقی که بانک مرکزی راه‌اندازی کرده، می‌تواند این نیاز فعالان اقتصادی را به خوبی برآورده کند. در چنین بستری صادرکنندگان می‌توانند، ارز حاصل از صادرات خود را با قیمتی نزدیک به نرخ بازار آزاد بفروشند.

وی تصریح کرد: البته باید به این نکته هم توجه داشت که در بازار توافقی، ارز نباید با هر نرخ دلخواهی مورد معامله فعالان اقتصادی قرار بگیرد، بلکه لازم است که این امر حتما با نظارت بانک مرکزی و بر اساس یک محدوده تعیین‌شده از سوی این نهاد صورت پذیرد.

اشتیاقی تاکید کرد: بازار ارز توافقی روند بازگشت حاصل از صادرات فعالان اقتصادی را بهبود خواهد بخشید. مضاف بر این موضوع، این بازار می‌تواند صف‌های طولانی تخصیص ارز واردکنندگان را کوتاه و به حداقل برساند، زیرا این افراد می‌توانند از طریق این بازار، ارز مورد نیاز خود را با معطلی کمتر و قیمتی نسبتا بیشتر تهیه کنند. در حال حاضر واردکنندگان ناگزیرند که برای تخصیص ارز نیمایی، یک بازه زمانی سه ماهه‌ معطل بمانند.

این عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین گفت: بهبود فرایند عرضه و تقاضای ارز از طریق بازار توافقی نقش به‌سزایی در رشد صادرات غیرنفتی کشور خواهد داشت، زیرا قیمت مناسب ارز و همچنین سرعت بالای تخصیص آن در این بازار انگیزه خوبی به صادرکنندگان و واردکنندگان خواهد بخشید.

ارسال نظرات